Voorzieningen bij het appartement

Parkeren
Een tweede parkeerplaats ligt in de overdekte parkeergarage ( nr. 16 ).  Deze is op loopafstand van de woning. Een tweede auto mag in principe niet buiten worden geparkeerd en bij het huis zijn een beperkt aantal speciaal toegewezen parkeerplaatsen. Als er veel sneeuw valt is het ook handig om de auto overdekt te zetten, de auto blijft zo sneeuwvrij en dat scheelt een heleboel werk!

Aanschaf tolpas
Hochkrimml ligt midden op de Gerlospass en kan alleen worden bereden met een speciale tolpas. Het kan handig zijn wanneer men met twee auto’s naar Krimml komt, om voor één auto de dagpas aan te schaffen en voor de andere auto de meerdagen dagen pas. Met deze auto kunnen dan de uitstapjes (o.a. boodschappen) georganiseerd worden. Dit geldt alleen voor de zomer, in de winter wordt er geen tol geheven als men beschikt over een geldige skipas.

Uit eten
Koken is daarom beslist geen beproeving, hoewel wij het uit eten gaan en de eenvoudige, maar smakelijke Oostenrijkse keuken van harte willen aanbevelen, bijv. in restaurant Duxeralm! In Krimml zelf is hotel Burgeck, pizzeria Reinisch en hotel Post een goede gelegenheid voor een gezellige dronk en een smakelijke hap! Voor kaasliefhebbers kunnen wij  Pinzgauerkäsenockrl aanbevelen. HET restaurant hiervoor is de “Plattenalm”, wat tevens een leuke wandeling is via Duxeralm, Silberleiten. Helaas is dit restaurant in de zomer gesloten. Voor echte wildspecialiteiten is Finkau het adres! Vanaf dit gasthof kan men ook prachtige bergwandelingen maken.

Boodschappen
De dagelijkse boodschappen worden gehaald of in Krimml, of in Königsleiten. Beiden zijn op redelijke afstand van de woning.
Gedurende het winterseizoen (zodra de skiliften open gaan tot het moment dat deze weer sluiten), is er een klein winkeltje tegenover de sportwinkel met verse broodjes en allerlei levensmiddelen, geopend van 7.30  tot 9.00 uur. Ook is er via de broodjesservice vers brood te bestellen dat iedere ochtend aan de huisdeur wordt gehangen. Het telefoonnummer staat in het gastenboek. Een extra service voor de wintergast is dat de Spar in Königsleiten ook op zondag van 15.00 tot 18.00 uur geopend.In de zomer is er op ma. woe. en vrij. van 17.00-19.00 uur bij de Duxeralm een winkeltje geopend met huisgemaakte producten, zoals boter,jam, schnapps en producten van de boerderij: eieren, melk, abrikozen.

Salzburger Karte
Een aanrader voor de zomer is zeker de aanschaf van de Salzburger Karte. Dit is een kaart die men aanschaft voor een redelijk bedrag en waarbij men tot vele attracties, bezienswaardigheden, banen, musea en zwembaden gratis toegang heeft.