Winter in Hochkrimml

skischoolSneeuwzeker gebied
Omgeven door het Hohe Tauern gebergte is het gebied een van de meest sneeuwzekere wintersportgebieden van heel Oostenrijk. Gedurende de maanden december tot en met april is volop te genieten van de goede wintersportfaciliteiten. Zowel de geoefende als beginnende skiër komt volop aan zijn trekken. Er liggen vele kilometers piste tot ieders beschikking, zie hiervoor de website van Gerlosplatte.

Zillertal Arena
De Gerlosplatte verbonden met de Zillertal Arena en vormt dan het grootste aaneengesloten skigebied van het Zillertal. Bij de internatiolale Skiarea Test 2010/2011 : winnaar “Beste skigebied” van de Alpen! Tevens onderscheidingen voor: Beste Marketing & Evenementen, Vriendelijkste Kassateam en het Gouden Pistewaarmerk! Voor de langlaufer is Hochkrimml helemaal een prima verblijf, omdat hier de hoogst gelegen loipes liggen die Oostenrijk telt. Ski- en snowboardlessen en huur van materiaal is allemaal ter plaatse aanwezig. Voor de après-ski kan men terecht in Hochkrimml bij de Arenabar,in Krimml (op ongeveer 15 minuten rijden), in Königsleiten (ongeveer 8 minuten rijden) en natuurlijk in Gerlos!

Ski’s huren
Intersport Patterer heeft ski- en snowboardservice, U kunt zelfs online uw materiaal reserveren. U kunt terecht in hun shop Hochkrimml-Duxeralm, die zich op loopafstand van het appartement bevindt. Een andere verhuur mogelijkheid is bij de Filzsteinalm, Sport 2000.

Skiles
In Hochkrimml is een uitstekende skischool waar je lessen kunt volgen om je skivaardigheid weer een beetje bij te spijkeren.

Rodelbanen
Nieuw in 2011 is de Rodelbaan op de Filzsteinalm en de langste rodelbaan van de wereld: 14 km., is sinds de komst van de Smaragdbaan in Bramberg nu ook gemakkelijker te bereiken. Deze gaat vanaf de Wildkogel tot in Bramberg.De liftpas van het Zillertal is hier ook geldig! Beide banen zijn volledig verlicht!