Zomer in Hochkrimml

krimmlerwasserfalleOok de zomerperiode biedt vele mogelijkheden voor ongekend vakantieplezier. De bezienswaardigheid van Krimml zijn natuurlijk de  Krimmlwatervallen. Dit is de hoogste waterval van Europa, die in 3 trappen naar beneden valt. Zie hiervoor oa. de website van Krimml.

Wandelen
Vele  wandelingen zijn uitgezet in een ongelooflijk mooie natuur van het nationale park Hohe Tauern. Achter de beroemde waterval , ligt het uitgestrekte Achental, waar je ook met een taxibusje kunt komen. Van hieruit kun je eindeloze bergtochten maken o.a. naar de Warnsdorferhütte, Richterhütte en Zittauerhütte. Ook een huttentocht is mogelijk. Verder kun je in dit gebied onder deskundige leiding deelnemen aan Nordic Walking tochten en kun je mooie bergwandelingen maken.

Fietsen
De Tauern Radweg is een  schitterend fietspad , van de autoweg verwijderd, met niet al te gekke stijgingen en dalingen. Fiets je bijv. tot Zell am See (ong. 70.km. ), dan kun je met de boemeltrein incl. fiets weer terug. Fietsen zijn o.a. te huur in Krimml, bij de Intersport. Ook zie je steeds meer mountenbikeroutes komen. Zeker met een e-mountenbike zijn alle hellingen gemakkelijker te nemen.

mountainbike4 Paragliding
Paragliding kun je leren in Bramberg, Mayerhofen biedt bijv. tandemvluchten aan. Tevens biedt Gerlos de mogelijkheid om via Berg Aktiv of Teeny Action deel te nemen aan rafting, klettern, hochseilgarten en canyoning.

Zwemmen en watersport
Ook het stuwmeer richting Gerlos is een aanrader, je kunt er o.a. waterfietsen, zeilen en vissen. Wald heeft het Kristallbad en bij Hollersbach ligt een leuk natuurbad (met o.a. de mogelijkheid om met opblaasbootjes te varen en te zwemmen). Mittersill heeft een mooi zwembad met duikplanken, een glijbaan en stroompjes. Tennisbanen zijn te huur in Krimml.

MINOLTA DIGITAL CAMERAGolf
Voor volop golfplezier kun je o.a. terecht op de prachtige banen in Kitzbühel, Mittersill, Kaprun en bij Uderns in het Zillertal. Meer informatie over de golfbanen in Oostenrijk is te vinden in het golfboek van Oostenrijk. Dit ligt in de bovenste lade onder de servieskast.

 Arena-coaster
Veel rodelpret kun je beleven in de eerste alpenrodelbaan van het Zillertal, een attractie voor zowel jong als oud. Met zijn 1.450 m lengte en vele bochten is het zowel voor de zomer als voor de winter een leuke belevenis. De start is bij het dalstation van de Zillertal Arena in Zell am Ziller.